Over ons

Het familiebedrijf Heuzinkveld

De Proeverij van Heuzinkveld is in 2004 opgericht door Willem Heuzinkveld onder de naam Heuzinkveld Horeca Facilities. Als ervaren horecaman spitste Willem zich toe op het verzorgen van trainingen aan horecabedrijven. Daarnaast begon Willem met het verzorgen van een whiskeyproeverij. Al gauw bleek dat er van meer dranken een proeverij te organiseren valt. Willem verdiepte zich onder andere in diverse soorten wijnen en al zoekende kwamen de Oud-Hollandse likeuren op zijn pad; Willem had zijn passie gevonden!

Samen met zijn vrouw Gerrie begon Willem in 2005 met het verzorgen van proeverijen met Oud-Hollandse likeuren. Inmiddels zijn de humoristische proeverijen over en met Oud-Hollandse likeuren door het hele land bekend en geprezen.

Naast het verhalen over bestaande likeuren, ontwikkelde Willem ook een eigen likeur: advocaat met een smaakje. Dit bleek een gouden vondst. Op de proeverijen werd de smaakadvocaat veelvuldig geproefd, en nog eens geproefd en nog eens… De smaakadvocaat werd op de proeverijen zo populair, dat er diverse winkels in de regio Achterhoek vroegen of ze deze smaakadvocaat niet konden opnemen in hun assortiment en zodoende is de smaakadvocaat van Heuzinkveld niet meer alleen tijdens een proeverij te verkrijgen.

Na vijftien jaar vindt Willem het tijd om het stokje zo langzamerhand over te dragen aan zijn zoon Laurens en schoonzoon Kelvin.

Laurens

Als zoon van Willem en Gerrie Heuzinkveld is de proeverij Laurens met de paplepel ingegoten. Vanuit zijn ouderlijk huis zag Laurens zijn ouders het bedrijf opbouwen, de ideeën doorontwikkelen en zag hij het bedrijf groeien tot wat het nu is. Al snel mocht Laurens meedenken over de producten en de uitstraling van het bedrijf en het is voor hem dan ook een grote eer dat hij het levenswerk van zijn ouders mag voortzetten.

Binnen De Proeverij van Heuzinkveld is Laurens verantwoordelijk voor het klantencontact, de boekingen, reserveringen en de juiste afhandeling van de bestellingen binnen de webshop. Daarnaast is Laurens het aanspreekpunt voor de zakelijke en particuliere markt en verzorgt hij samen met Kelvin de proeverijen op locatie.

Als acteur, reisleider en docent heeft Laurens in het laten zien zonder moeite de aandacht van (grote) groepen mensen vast te houden. Zijn ervaring met het vermaken van mensen, het spreken voor groepen en de kennis die Laurens vanuit huis heeft meegekregen over alle producten van De Proeverij van Heuzinkveld, maken Laurens tot een waardig gastheer en entertainer tijdens uw proeverij!

Kelvin

Als partner van Laurens, en daarmee dus ook de schoonzoon van Willem en Gerrie, maakte Kelvin vier jaar geleden kennis met de proeverijen van zijn schoonouders. Al snel voelde Kelvin een grote betrokkenheid bij de producten en proeverijen en raakte Kelvin gefascineerd door het pallet aan smaken waarmee zijn schoonvader de advocaat een compleet nieuw elan gaf.

Kelvin startte met de koksopleiding, om zich zo meer te verdiepen in smaak, toepasbaarheid van producten en om een brede kennis op te doen over de verschillende bereidingswijzen. Daarnaast was het voor Kelvin belangrijk dat hij leerde te werken volgens de horecavoorschriften met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne (HACCP). Nu Kelvin afgestudeerd is, heeft hij de productie van de smaakadvocaat van zijn schoonvader overgenomen.

Kelvin leerde het maken van de smaakadvocaat uiteraard van zijn schoonvader Willem en inmiddels heeft Kelvin zelf ook zijn eigen smaken toe kunnen voegen aan ons assortiment; onder Kelvins beheer heeft de likeur inmiddels ook een eigen naam gekregen: Bössel. Daarnaast is Kelvin verantwoordelijk voor de logistieke agfhandeling van onze bestellingen én is Kelvin samen met Laurens uw gastheer tijdens onze proeverijen over en met Oud-Hollandse likeuren.