De persoonlijkste likeur uit ons assortiment is geboren: Bössel lavendel
Datum van publicatie: 3 oktober 2019

Het was de vurige wens van Laurens om een Bössel te maken ter nagedachtenis aan Gerrie, Laurens’ moeder. Tot groot verdriet van ons allen overleed Gerrie, na een ziekbed van acht maanden, op 8 augustus 2018 aan de gevolgen van een hersentumor. Laurens wil zijn moeder graag eren met een Bössel die helemaal honderd procent past bij Gerrie. De keus voor Lavendel was dan ook snel gemaakt.

Gerrie heeft zich in haar leven enorm verdiept in kruiden. De werking van kruiden op het lichaam, de heilzame krachten van etherische oliën en welke rol kruiden en oliën kunnen spelen in de keuken. Als iemand uit ons gezin hoofdpijn had, liet Gerrie de kamer met etherische oliën naar lavendel ruiken en weg was onze hoofdpijn. Gerrie vond lavendel niet alleen een nuttig kruid, zo vond het ook mooi en buitengewoon fijn ruiken. Laurens was er daarom al snel uit: de Bössel ter ere van zijn moeder moest en zou de Bössel lavendel worden.

Na een braderie in Zelhem, waar De Proeverij van Heuzinkveld zich goed in de kijker heeft gespeeld, zaten Willem, Kelvin en Laurens in de tuin hardop te brainstormen over de Bössel lavendel. Kelvin maakte een eerste opzet en toen was het een proces van proberen, proberen en nog eens proberen. Een zoektocht naar het juist op elkaar afstemmen van alle ingrediënten was een langslepend proces, maar uiteindelijk resulteert dit wel in onze nieuwste en meest persoonlijke Bössel. We zijn dan ook enorm trots en dankbaar dat we jullie de Bössel lavendel kunnen presenteren! In onze webshop kun je deze nieuwe, persoonlijke Bössel bestellen!